Hokkaidové risotto
25.07.2023
Ingrediencie:
- 1 hokkaido
- 350 g ryža arborio
- 0,5 l zeleninový vývar
- 2 PL maslo
- 1/2 cibule
- muškátový oriešok
- soľ
- tekvicový olej
- parmezán
- slaný syr

Postup:
- Hokkaido očistíme (šúpať nemusíme), vyberieme dužinu a nakrájame - 2/3 na väčšie časti a zvyšok na malé kocky.
- V menšom hrnci na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku a pridáme väčšie časti hokkaida. Zalejeme vodou, uvaríme do mäkka a nakoniec rozmixujeme.
- Vo väčšom hrnci orestujeme suchú ryžu a zalejeme vývarom. Miešame až sa vývar čiastočne vstrebe do ryže a začneme po troche pridávať tekvicové pyré. Stále miešame, aby nám risotto neprihorelo. Dochutíme soľou a muškátovým orieškom. Asi po 30 min hotovú ryžu odstavíme, pridáme kúsok masla a za hrsť nastrúhaného parmezánu.
- Menšie kocky na troche tekvicového oleja orestujeme a mierne osolíme.
- Podávame s orestovanými hokkaidovými kúskami a slaným syrom.