Hokkaidové risotto

25.07.2023

Ingrediencie:

  • 1 hokkaido
  • 350 g ryža arborio
  • 0,5 l zeleninový vývar
  • 2 PL maslo
  • 1/2 cibule
  • muškátový oriešok
  • soľ
  • tekvicový olej
  • parmezán
  • slaný syr

Postup:

  1. Hokkaido očistíme (šúpať nemusíme), vyberieme dužinu a nakrájame  - 2/3 na väčšie časti a zvyšok na malé kocky.
  2. V menšom hrnci na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku a pridáme väčšie časti hokkaida. Zalejeme vodou, uvaríme do mäkka a nakoniec rozmixujeme.
  3. Vo  väčšom hrnci orestujeme suchú ryžu a zalejeme vývarom. Miešame až sa vývar čiastočne vstrebe do ryže a začneme po troche pridávať tekvicové pyré. Stále miešame, aby nám risotto neprihorelo. Dochutíme soľou a muškátovým orieškom. Asi po 30 min hotovú ryžu odstavíme, pridáme kúsok masla a za hrsť nastrúhaného parmezánu. 
  4. Menšie kocky na troche tekvicového oleja orestujeme a mierne osolíme.
  5. Podávame s orestovanými hokkaidovými kúskami a slaným syrom.


© 2023 Recepty od Zuzky. Všetky práva vyhradené.
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky