Kváskové rožky

20.07.2023

Ingrediencie:

Štartér

  • 1/2 PL kvások
  • 100 g špaldová múka
  • 100 ml voda

Cesto

  • 225 hladká múka
  • 70 ml voda
  • 10 g soľ
  • 20 g masť
  • 1/2 Pl med
  • semiačka

Postup:

  1. Zmiešame 1/2 PL kvások + 100 g špaldová múka + 100 ml vlažná voda (štartér). Necháme 9-12 hodín pri izbovej teplote zakryté sáčkom.
  2. Pridáme 225 g hladkej múky, 70 ml vlažnej vody, 10 g soli, 20 g masti a 1/2 PL medu. Prikryjeme a necháme 20 min.
  3. Na pomúčenej doske poprekladáme a necháme kysnúť ďalšie 2 hodiny.
  4. Cesto rozdelím na 8 častí (76 g) a vytvarujem z nich bochníky, ktoré nechám na doske 20 min odstáť.
  5. Bochníky rozvaľkám a vytvarujem rožky. Prikryté ich necháme 3-4 hod vykysnúť.
  6. Rúru predhrejeme na 230°C a vložíme plech s vodou. Rožky ozdobíme semiačkami, osolíme, postriekame vodou a pečieme cca 15 min.


© 2023 Recepty od Zuzky. Všetky práva vyhradené.
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky