Kváskové rožky
20.07.2023
Ingrediencie:
Štartér
- 1/2 PL kvások
- 100 g špaldová múka
- 100 ml voda
Cesto
- 225 hladká múka
- 70 ml voda
- 10 g soľ
- 20 g masť
- 1/2 Pl med
- semiačka

Postup:
- Zmiešame 1/2 PL kvások + 100 g špaldová múka + 100 ml vlažná voda (štartér). Necháme 9-12 hodín pri izbovej teplote zakryté sáčkom.
- Pridáme 225 g hladkej múky, 70 ml vlažnej vody, 10 g soli, 20 g masti a 1/2 PL medu. Prikryjeme a necháme 20 min.
- Na pomúčenej doske poprekladáme a necháme kysnúť ďalšie 2 hodiny.
- Cesto rozdelím na 8 častí (76 g) a vytvarujem z nich bochníky, ktoré nechám na doske 20 min odstáť.
- Bochníky rozvaľkám a vytvarujem rožky. Prikryté ich necháme 3-4 hod vykysnúť.
- Rúru predhrejeme na 230°C a vložíme plech s vodou. Rožky ozdobíme semiačkami, osolíme, postriekame vodou a pečieme cca 15 min.