Medové rezy
24.07.2023
Ingrediencie:
- medové pláty
- kyslý džem (ríbezľový, malinový, ...)
Čokoláda/orechy
- 100 g čokoláda, 50 g maslo
- orechy: 120 g kryšt. cukru, 150 g maslo, 100 g med, 300 g vlašské orechy
Plnka
- 5 PL hrubá múka
- 500 ml mlieko
- 200 g kryšt. cukor
- 250 g maslo
- 1 ks vanilkový cukor
- štipka soli

Postup:
- V pohári rozmiešame múku s trochou mlieka. Zvyšok mlieka zmiešame v hrnci s cukrom, vanilkovým cukrom a soľou. Zahrievame a ke´ď sa začne variť pridáme múku s mliekom. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo vymiešame a postupne pridávame kašu (mali by mať rovnakú teplotu).
- Na pláty postupne natierame vrstvy džemu a plnky. Podľa chuti polejeme čokoládou alebo potrieme skaramelizovanými orechmi. Dáme stuhnúť do chladničky.
Orechy: V hlbokom hrnci skaramelizujeme cukor. Opatrne primiešame maslo (dávame pozor, zmes napení). Prilejeme med a prisypeme nahrubo nasekané orechy.