Pannacotta

07.08.2023

Ingrediencie:

  • 200 ml mlieko
  • 180 ml smotana na šľahanie
  • 5 g želatína (prášok)
  • 40 g kryštálový cukor
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 ČL vanilkový extrakt/vanilkový struk

Ovocné pyré

  • 400 g jahody/černice/...
  • 2 PL voda
  • 50 g kryštálový cukor

Postup:

  1. Želatínu rozpustíme v 2 PL vody a necháme 5 minút napučať.

  2. Mlieko, smotanu, cukor a vanilkový cukor na miernom plameni zohrejeme (nevaríme). Keď sa cukor rozpustí a po okrajoch sa začnú objavovať malé bublinky odstavíme z plameňa a necháme cca 5 minút vychladnúť.

  3. K teplej zmesi primiešame želatínu, kým sa úplne nerozpustí a zmes rozlejeme do pohárov. Poháriky prekryjeme potravinárskou fóliou a uložíme ich do chladničky na minimálne 4 hodiny, ideálne na noc.

  4. Medzitým si pripravíme jahodové pyré. Na kúsky pokrájané jahody, vodu a cukor privedieme spolu k varu. Ponorným mixérom zmes rozmixujeme na hladké pyré, necháme vyhladnúť a nakoniec na stuhnutú panna cottu.


© 2023 Recepty od Zuzky. Všetky práva vyhradené.
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky