Pannacotta
Ingrediencie:
- 200 ml mlieko
- 180 ml smotana na šľahanie
- 5 g želatína (prášok)
- 40 g kryštálový cukor
- 1 vanilkový cukor
- 1 ČL vanilkový extrakt/vanilkový struk
Ovocné pyré
- 400 g jahody/černice/...
- 2 PL voda
- 50 g kryštálový cukor

Postup:
Želatínu rozpustíme v 2 PL vody a necháme 5 minút napučať.
Mlieko, smotanu, cukor a vanilkový cukor na miernom plameni zohrejeme (nevaríme). Keď sa cukor rozpustí a po okrajoch sa začnú objavovať malé bublinky odstavíme z plameňa a necháme cca 5 minút vychladnúť.
K teplej zmesi primiešame želatínu, kým sa úplne nerozpustí a zmes rozlejeme do pohárov. Poháriky prekryjeme potravinárskou fóliou a uložíme ich do chladničky na minimálne 4 hodiny, ideálne na noc.
Medzitým si pripravíme jahodové pyré. Na kúsky pokrájané jahody, vodu a cukor privedieme spolu k varu. Ponorným mixérom zmes rozmixujeme na hladké pyré, necháme vyhladnúť a nakoniec na stuhnutú panna cottu.