Štiavnický chodníček
27.07.2023
Ingrediencie:
Cesto
- 200 g polohrubá múka
- 150 g práškový cukor
- 4 vajcia
- 1/2 prášok do pečiva
- 150 g posekaných orechov
- 8 PL vriacej vody
Krém
- 500 ml mlieko
- 1,5 Zlatý klas
- 200 g masla
- 100 g práškový cukor
- 1 vanilkový cukor
- rum
- čokoládová poleva: 200 g čokolády + 100 g masla

Postup:
- Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a striedavo k nim pridávame múku s práškom do pečiva, vodu a orechy. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov.
- Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 180°C cca 20 min.
- Z mlieka, vanilínového cukru a škrobu uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame maslo s cukrom a nakoniec primiešame vychladnutý puding (mali by mať rovnakú teplotu, inak sa sekne). Podľa chuti pridáme rum.
- Vysľahaný krém rozotrieme na vychladnuté cesto a nakoniec polejeme čokoládou. (treba rýchlo a opatrne, aby sme s čokoládou nerozotreli aj topiaci sa krém)